(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jablečno-ořechový koláč vhodný i do remosky

Potřebné ingredience
3 vejce, 300g oloupaných a nastrouhaných jablek, 150g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g mouky - na půl hladká a polohrubá, 1 prášek do pečiva, 100ml oleje nejlépe olivového, 2 lžíce kakaa, 100g nahrubo nasekaných nebo pomletých ořechů, nastrouhaná kůra z 1 citrnu nebo citronové aroma Dr. Oetker, trochu oleje a polohrubé mouky na vymazání a vysypání formy. Poleva: 400ml zakysané smetany, 1 lžíce moučkového cukru, 100g čokoládové polevy
Postup přípravy
Ve velké míse šlehačem ušleháme do pěny celá vejce, Přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao, ořechy, citronovou kůru a vše opět vyšleháme do pěny. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a jablka, lehce promícháme vařečkou a vylijeme do vymazané a vysypané koláčové formy průměru cca. 27cm nebo do remosky. Urovnáme povrch do roviny a pečeme asi 30min. na 170 st.. Necháme vychladnout, potom naneseme polevu ze zakysané smetany, ve které jsme promíchali 1 lžíci cukru. Nakonec koláč ozdobíme cákanci čokoládové polevy nebo lze i nastrouhat čokoládu.

Hotový koláč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé